:D

 

BILD: KICKI NILSSON

På Conventum var
alla idoler vinnare

Idolturnén, med alla tv-seriens tävlande, inleddes på lördagskvällen i Örebro. Och den här kvällen var inte bara Jay vinnare, alla deltagarna fick sin plats i rampljuset.

Relaterat

Conventums generösa golvyta var medvetet inte fylld till sista plats. Idol är en familjeföreställning, och arrangören hade tagit hänsyn till att publiken innehöll både äldre och mycket unga gäster.
Det är första gången hela Idolgänget drar ut på turné tillsammans, så kort efter finalen. 

Idolgänget inledde konserten 


– En unik kväll, det här är första gången det händer i Europa, konstaterade Carin da Silva, kvällens konferencier.
med låten ”I got a feeling”, i vilken hela gänget sjöng. Därpå drog sångerskan Sassa Bodensjö i gång med sin rockiga tolkning av Aerosmiths låt ”Dude”. I varje låt framträdde artistens namn, i det storslagna ljusspelet runt scenen, så ingen behövde vara osäker på vem som sjöng.
Totalt hade cirka 2300 biljetter sålts, vilket är utsålt utifrån den kapacitet man satt för kvällen, berättade Fredrik Johansson, nöjesansvarig för Conventum.
– Det är roligt att Idol väljer att lägga premiären här. Örebro ligger bra till logistiskt, och vi börjar bli staden för turnépremiärer eller turnéavslutningar, sa Fredrik Johansson.

Kvällen innebar också ett stort säkerhetspådrag.
– Det måste vi ha med en så blandad publik. Vi förväntar oss en väldigt lugn kväll, men vi är ändå totalt cirka 150 personer som jobbar.
Särskilt lugnt tyckte inte tioåringarna Emma Davidsson, Emmy Wilander och Saga Olsson att det var. De tittade på konserten en stund, men gick sedan och fikade bakom läktaren.
– Kul att gå på konsert, men väldigt högt ljud, tyckte Emma.
– Är man tio år har man inte gått på så många konserter förut, så då är det bra att man kan gå och sitta ner en stund, sa föräldern Jenny Larsson.

Alla hade olika favoriter. Jenny och Saga gillade Jay, Emmy ville se Minnah och Emmy hade hoppats på att få se Alice, men hon hoppade ju av idolturnén, och var inte heller med denna kväll.
Försedda med öronproppar gick tjejerna sedan tillbaka till konserten när idoltvåan Minnah klev upp på scen.
Under den närmaste månaden kommer Idolturnén också att gästa Linköping, Gävle, Örnsköldsvik och Lund.

KÄLLA.

Kommentarer

Kommentera gärna, men allt spam och kommentarer som jag ser stötande raderas. Även reklam raderas, då menar jag även om man gör reklam för sin egen blogg eller vill tipsa om dagens blogg och tävlingar etc. Kom ihåg att oavsett om du är anonym eller inte, så sparas ditt ip-nummer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0