Välgörenhetskonsert för hjärtsjuka.

Läs det kursiva och understrukna, om ni bara är intresserade av det som står om Sassa.

De anordnar välgörenhetskonsert för hjärtsjuka

Michelle Andersson och Felicia Ahlgren tycker att mer borde göras för att hjälpa personer med hjärt- och lungsjukdomar. Nu tar de saken i egna händer och arrangerar en välgörenhetskonsert för att samla in pengar.

LANDSKRONA. Det börjar en aning trögt när sextonåringarna Felicia Ahlgren och Michelle Andersson ger sig ut på stan för att leta efter sponsorer till den välgörenhetskonsert de tänker anordna den 26 februari. Syftet med konserten är att samla in pengar till hjärt- och lungfonden, och tjejerna hoppas förstås att så många som möjligt ska hjälpa till med bidrag.

Men en stund senare vänder turen. Zandra Magnusson på Gyllene koppen och Jonas Westerberg på Två sex ett tycker båda att det är självklart att vara med och sponsra. De tänker bidra med presentkort som kan lottas ut under konserten.

Det var i slutet av sommaren som kompisarna Michelle Andersson och Felicia Ahlgren bestämde sig för att samla in pengar till Hjärt- och lungfonden. Att Felicia själv har en hjärtsjukdom och att hennes storebror Philip Ahlgren dog av hjärtsvikt på en fotbollsplan för fem år sedan, har bidragit till tjejernas beslutsamhet.

Arbetet med bloggen theyouthcharity.blogg.se kom igång ganska omgående. Där uppdaterar tjejerna om hur arbetet går med den stora välgörenhetskonserten. Det är massor som ska göras.

– Först tänkte vi finansiera konserten med pengar från Snabba cash, men där var problemet att man var tvungen att lämna tillbaka alla pengar man tjänat så att det kan gå andra projekt, säger Felicia Ahlgren.

– Nu har vi sökt pengar från fonderna Lions och Majblomman i stället, tillägger Michelle Andersson, som även har börjat tillverka smycken som är till salu via bloggen.

Inträdet till konserten kommer att vara 20 kronor, eller 15 kronor för de som köper en av de pins som Hjärt- och lungfonden har skänkt till ändamålet. Pengarna de får in ska oavkortat gå till Hjärt- och lungfonden.

– Vi har kompisar som rappar och sjunger, och sen är det några från Kulturhuset som ska dansa, berättar Felicia Ahlgren och tillägger att det även blir andra moment den 26 februari, som stand-up och fikaförsäljning.

Största dragplåstret hittills är Sassa Bodensjö från TV-programmet Idol som nästan helt säkert ska komma.

– Det är inte helt säkert än, men hon verkade positiv när vi frågade henne, säger Michelle Andersson.

– Vi söker fortfarande artister, så alla som är intresserade får jättegärna kontakta oss på bloggen eller på Facebook, fortsätter hon.

Tjejerna anser att mer behövs göras för att engagera ungdomar, och folk i allmänhet, i kampen mot hjärt- och lungsjukdomar.

– Det hjälper mycket om skolan engagerar sig. Våra lärare har involverat det här projektet i skolarbetet så det fungerar som en kurs som vi får betyg i, säger Michelle Andersson.

KÄLLA.

 

Jag själv måste bara tillägga att det de här tjejerna gör är verkligen fint! Tänk de är bara sexton år och satsar verkligen stenhårt på det här! Stå på er tjejer!


Kommentarer
Postat av: Miichie

hej!

Visste inte att du hade lagt ut den på denna bloggen men det är verkligen jätteschysst!

tyvärr så kunde Sassa inte komma så vi fick fylla schemat med andra artister!

Om ni bor i landskrona eller runt så kom gärna ner där!



Kram

Michelle Andersson

2011-02-09 @ 01:15:37
URL: http://hjartbloggen.se

Kommentera gärna, men allt spam och kommentarer som jag ser stötande raderas. Även reklam raderas, då menar jag även om man gör reklam för sin egen blogg eller vill tipsa om dagens blogg och tävlingar etc. Kom ihåg att oavsett om du är anonym eller inte, så sparas ditt ip-nummer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0